fbpx
„“

fără regrete

de

Mărțișorul meu din anul acesta a avut o formă ciudată și a venit un pic mai târziu de data de întâi a lunii. A fost mărțișorul care mi s-a potrivit „mie-n sută” și, surprinzător, a venit chiar de la mine…

Fără să știu că pot, fără să știu că vreau sau că-mi trebuie, m-am făut eu mie, cadou.

Mărțișorul meu a însemnat răbdare, înțelepciune, pact între inimă și cap, revelație și liniște. Ceața care mi-a învelit simțurile s-a ridicat și, în sfârșit, am văzut toate lucrurile așezate la locul lor. S-a făcut senin și curat, simplu.

Din înveliș, m-am făcut substanță.

Au dispărut nervii, isteria, durerea. Nu am făcut nimic, doar am lăsat să se întâmple, să dispară, să se simtă din nou.

Am văzut atât de clar cum lucrurile de care avem nevoie, vin când trebuie. Am înțeles că vin numai dacă simt că au loc, și rămân, dacă văd că nu au de ce să plece. Pentru că tot de ce avem nevoie, trebuie să se potrivească perfect cu noi, cu starea noastră, cu lumea noastră, cu credința noastră, cu „steaua” noastră.

M-am grăbit să iau decizii înaintea inimii. Am pus argument pe argument și am crezut că știu cum e mai bine. Dar … sunt ierni în care nu ai cum să știi cum e mai bine. Nici pentru tine, nici pentru alții. Sunt decizii pe care nu le poți lua iarna…

Și când aveam pregătit fiecare cuvânt, gest, emoție și reacție, când eram sigură că voi ști să dirijez, să conduc, să rescriu din mers propriul scenariu, a venit primăvara. Cu verde, cu viață, cu nou … Cu mine.

Credeam că știu, că pot, că trebuie. Dar primăvara, se întâmplă lucruri ciudate. Nu știu ce a intervenit între mine și mâna mea, dar nu am reușit să scriu ce credeam că trebuie să scriu. Nu știu cine mi-a pus stăpânire pe amintiri, dar s-au cernut atâtea motive și reproșuri …

Am fost la un pas de a face o greșeală. Dar am reușit să iert. Și cred că am fost iertată. Și sper că m-am iertat și eu.

Nu știu ce a făcut primăvara din mine. Pot fi stăpână pe mine, pe inima mea, pe rațiune, dar nu pot fi stăpână pe un anotimp.

De azi, învăț din nou să respir. Fără orgolii și interpretări proprii despre iubire și nepăsare. Făra regrete, scheme și scenarii. Și ce-o fi, o fi. Eu sunt acolo unde trebuie și știu exact unde sunt.

Vă propun un exercițiu. Luați o coală albă de hârtie și de fiecare dată când vă gândiți la o anumită persoană, desenați o inimă. Seara, înainte de somn, numărați câte inimi ați desenat. Exercițiul nu o să vă ajute să vă măsurați iubirea. N-o s-o aducă pe acea persoană mai aproape, dacă asta e imposibil, nu o să vă aline durerea și nu o să se întâmple niciun miracol.

Dar seara, veți adormi împăcați.

Pentru că veți ști exact unde sunteți.

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

 • Si ma regasesc din nou printre randurile tale…incercand sa deslusesc propriile ganduri din care sa se nasca sentimentele de care am nevoie.
  E greu, dar sper sa ai dreptate, sper ca primavara sa transforme totul intr-un tablou clar, sau sa ne faca sa o iubim asa de mult incat orice alta iubire sa fie demna doar daca desenam atatea inimioare cate desenam cand ne gendim la primavara. Primavara nu are orgoliu, nu te lasa in ceata (nici la propriu, nici la figurat) si te face mereu sa simti ca te incadrezi perfect printre pomi infloriti si poieni verzi.

  georgiana 3 martie 2014 11:52 Răspunde
  • Georgiana, cand o sa te astepti cel mai putin :).
   cel mai important este sa ai cu tine o relatie buna.
   altfel, totul e lipsit de importanta.

   zinazen 3 martie 2014 12:50 Răspunde
 • Ok! Merită încercat! 🙂

  Simina 3 martie 2014 22:15 Răspunde
  • eu incep de azi :). ca ieri mi-a fost cam frica ca nu-mi va ajunge un A4 🙂

   zinazen 4 martie 2014 8:16 Răspunde
 • nu am uitat sa trec,am amanat cumva,ametita fiind de-atata rostogol de vant, de primavara.Inca nu stiu unde sunt,n-am stiut niciodata.O primavara grozava sa ai,parfumata cat un brat de narcise si-un camp de toporasi!:)..

  mirare 11 martie 2014 14:22 Răspunde
  • multumesc, draga stare :)!

   zinazen 11 martie 2014 14:51 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title