fbpx
„“

Talentul meu? Să mă strecor.

de

Dacă ar fi să mă pot da la o parte din mine și să mă „admir” dintr-o parte, cred că cel mai des aș vedea o femeie care permanent se strecoară.

Sunt foarte rare cazurile în care sunt bătăioasă, sălbatică, curajoasă, trântesc uși și ridic voci. De cele mai multe ori, aș vedea o femeie care se strecoară în sau din ceva. Fără ca să vreau. Fără ca să știu cum și, mai ales, de ce.

Mai întâi observ. De fiecare dată observ lucruri și oameni fără legătură între ei și ele. Fără legătură cu locul și contextul în care mă aflu, obiectivul sau non-obiectivul meu, planul sau lipsa acestuia, starea sau ne-starea mea.

Observ, adică imaginea se oprește un pic pe retină, dă un semnal spre inimă, sângele își schimbă viteza de circulație, iar ideile – pe cea de mers. Inima se neliniștește, bate aritmic și transmite haotic mesaje stranii. Dacă te-am observat, e ceva. (Pentru că de obicei e altceva, logic :)).

După ce observ, aleg: mă arunc înainte sau mă sprijin de ceva rezistent la orice și urmăresc.
Studiez. Este etapa de analiză și sinteză :). Văd cum e lucrul sau omul. Obiect sau persoană. Însuflețit sau nu. Credincios sau nu. Valoros sau pe cale de-a deveni. Necesar sau … imperios necesar.

Și încep să mă strecor. Nu știu cum fac și mai ales de ce o fac așa …

Cu pași timizi, cu intuiția ascuțită, ușor speriată, foarte atentă la mine, cea dinăuntru.

Cert este că omul sau obiectul se trezește deja cu mine acolo. Nu o fac viclenește, nu sunt un șarpe care te privește în ochi în timp ce-și înfășoară corpul în jurul tău, știind dinainte locul în care va mușca. Eu nu vreau să mușc. Eu vreau să văd ce se întîmplă mai departe. Shall we dance? To the end of love… vorba lui Leonard Cohen … sau nu…

Și tot așa plec, de obicei. Încă îmi simți privirea, mirosul, dar eu sunt deja pe partea cealaltă de ușă, ținând strâns în mână o cheie, care de obicei frige…

Ayn Rand a zis foarte bine: „The question isn’t who is going to let me; it’s who is going to stop me.

Probabil de asta e așa și nu altfel …

—–

Și coloana muzicală a gândului meu de azi e There For you.

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title