fbpx
„“

„Fă un lucru bun și fugi”

de

„Fă un lucru bun și fugi”.

Nu mai știu unde am citit asta, probabil e de pe o rețea de socializare, dar mi-a rămas întipărit pe undeva, prin mine. Am înțeles niște lucruri cărora le venise timpul să fie conștientizate.

Nu cred în oameni foarte buni (spre perfecți), tot timpul. Oamenii se mai enervează, mai greșesc, mai mint, mai înjură, mai manipulează, mai strigă.

Mă feresc de oamenii care zâmbesc non-stop, vorbesc cu „mimimi” și „ninini”, ..„uț”-uri la sfârșit și-mi diminutivează numele cu voce prefăcută. (Nu-mi plac deloc oamenii prefăcuți, dar asta e altă poveste, mai lungă :)).

Dar îmi plac oamenii care se înconjoară cu oameni buni. Cu prieteni de încredere, cu oameni de bază.

Îmi plac oamenii din familii frumoase, armonioase, în care mama e mamă, tata e tată, cina e cină, duminica e duminică și Crăciunul e Crăciun. Și oamenii care construiesc așa familii.

Îmi plac oamenii care au lângă ei semeni cu suflet cald și blândețe în privire. Nu vreau să mă adaptez la „junglă”, nu vreau conflicte și nu suport tonul ridicat. Nu vreau să învăț să lupt și să câștig nimic de la nimeni. Eu vreau umanitate, maniere, educație, sclipire și umor (dar și asta e o poveste mai lungă 🙂 – cu ce vreau eu de la restul lumii).

——

Sunt o persoană egoistă, cred. Nu cred că fac lucruri bune și fug. Mă minunez, mă felicit, mă mândresc, mă măsor în calificative. Mă și vindec, mă repar, mă îndrăgesc și plâng de aproape fiecare dată „când fac un lucru bun”, dar mă și laud, eu, mie, la sfârșit… Sunt om.

——-

În timp, mi-am dat seama că nu sunt suficiente intuiția, experiența și vocea inimii, pentru a-mi da seama dacă stau sau fug de lângă cineva.

La fiecare nouă întâlnire sau revizie, omul mai trece și prin filtrul „umanității”. În ultima perioadă mă dau în vânt după sinceritate, corectitudine, compasiune și curaj.

Mi-e mult mai confortabil și ușor cu așa oameni. Și dacă tot am recunoscut că sunt egoistă – am mai multe „de câștigat” de la așa oameni lângă mine.

Ei mă văd și mă aud și e a naibii de important să știi că cineva chiar te vede și chiar te aude.

Nu mă subapreciază și nu mă păcălesc. Ei nu mă pun la încercare.

Nu profită și nu se prefac. Știu locul și felul în care mă doare și-mi simt imediat dezamăgirea sau tristețea.

Ei nu vorbesc cu „mimimi” și „ninini”, ei vorbesc cu mine.

——

Cum zicea Stendhal: „Sublimul prieteniei înseamnă mai puţin să mori pentru un prieten într-o împrejurare răsunătoare, cât să te sacrifici pentru el zilnic, neştiut de nimeni.

——

Mi-e dor de portarul vieții mele.

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

 • ..mi-ai inseninat,tare frumos,dimineata asta :)..multumesc !:)

  dana 29 octombrie 2012 6:11 Răspunde
 • Zina Zen, cu siguranta sunt si eu un om egoist atata timp cat am cautat si caut mereu oameni buni, clar mai buni decat mine, frumosi la suflet, care au despre viata cele mai bune ganduri, care cunosc si promoveaza adevaratele valori umane, universal valabile indiferent de timpul pe care il traim extraordinar de bulversant uneori, alteori de-a dreptul urat. Imi plac oamenii de la care eu ma imbogatesc spiritual, langa care imi este bine sa stau si de care sunt mereu mandra ca-mi sunt aproape. Am fugit de langa cei a caror aroganta si siguranta de sine intimidau, umileau adeseori. Adunandu-mi tot mai multi ani in buletin am constientizat si mai bine ca pentru acesti oameni pot si eu, la nevoie sau daca mi se cere sa fiu la fel, aceiasi fara fite inutile, fara fasoane pe care nici macar nu le cunosc si de prezenta carora fug de rup pamantul. Nu-mi plac prefacutii si nici mimozele senzitive. In ghiveci, evident este cu totul altceva.

  Moi 29 octombrie 2012 6:32 Răspunde
  • Jos arogantii :)!
   Multumesc de mesaj, Moi – eu stiu sigur ca ai oameni frumosi si buni in jururl tau!

   zinazen 29 octombrie 2012 10:26 Răspunde
   • Da, Zina Zen, chiar ai dreptate, stii bine. Iti doresc o saptamana reusita! 🙂

    Moi 29 octombrie 2012 12:21 Răspunde
  • multumesc,,,,frumos!!

   myky 8 noiembrie 2012 12:09 Răspunde
 • „mimimim, nininini” tare! :))))))))

  Violetik 29 octombrie 2012 7:32 Răspunde
 • voi ati mai gasit oameni buni?ca eu ii gasesc tare rar.tocmai am facut o triere in viata mea si am renuntat la cateva persoane si imi este greu sa cunosc altii mai buni!stiu ca e greu si dureaza dar macar am facut loc pentru ei.numai bine tuturor!

  lumi 29 octombrie 2012 12:39 Răspunde
 • subscriu!

  Liliana 29 octombrie 2012 18:36 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title