fbpx
„“

Un an „altfel”

de

Am tot zis să scriu tuturor, frumos, în ajun de Crăciun, dar am amânat, cum îmi stă în fire, așteptând „un altfel” de moment. De liniște, de detașare, de-al meu, cu mine. De decembrie.

Dintotdeauna, luna decembrie a fost specială pentru mine. Și nu doar pentru că e Crăciunul. Sau că se schimbă anii între ei. Nu știu … în decembrie parcă se face mai mult loc pentru magie. Ori e vremea aia naturală a anului, cu nopți mai lungi, cu fulgi din cer și miros de brad și scorțișoară. Ori pur și simplu ne-am obișnuit să facem planuri noi, să ne amintim prin ce-am trecut timp de patru anotimpuri și să râdem de așteptările de anul trecut, pentru acum.

Acum … nici acum nu am găsit „un altfel” de moment, de liniște, pentru totaluri, concluzii, bilanțuri și proiecte pentru un an înainte.

Anul care a trecut, a fost un an plin, frumos, surprinzător, cu oameni noi, cu noi orașe, multe concerte, o carte, două lansări. A fost un al transformării și descoperirii. Un an al marilor întâlniri, al coincidențelor frumoase. Un an cu multe lecții și răspunsuri. Un an al feminității și frumuseții. Un an, cum nici nu am visat să am, la 35 de ani.

A fost și un an al iubirii. A unei „altfel” de iubiri.

Dar despre asta, la anu’.

M-a întrebat cineva, în anul care a trecut, ce cred despre iubire. Și cum știi că ești îndrăgostit. Eu nu sunt expertă în iubire, mai mult mă descurc cu căutarea ei. Probabil, știam, când am răspuns, cum știam și mult mai demult și cum … nu știu dacă știu acum. Așa și nu găsesc un moment de decembrie, al meu, pentru mine, ca să fac ordine.

Cum îți dai seama … 
E simplu: când îl privești, din față, de aproape, de departe, dintr-o parte, din poza de profil de pe facebook, de pe skype, de oriunde, îți dai seama că e al tău. Întreg, cu totul, cu tot ce are și tot ce-i lipsește. Cu calități, ticuri și defecte. 
Îi stii toti pistruii, locurile, felurile de a fi, de a raspunde, de a se ascunde, de a te privi. 
Știi cum se vede umbra lui pe perete, când adoarme pe-o parte, cu televizorul pornit. 
Esti mândră de el, de tot ce face. Și ai încredere în tot ce spune și tot ce tace. Și ți-e „acasă” în brațele lui, iar când sunteți certați, te doare totul …
Îl simți al tău și te simți responsabilă pentru el. Pentru toate gândurile, pentru toate scamele. Brusc, devine important să-i îndepărtezi toate scamele de pe pulovăr… 
Nu e o simplă grijă. E dovadă de drag, nu doar o scamă.

Și mai știi că atunci când ești în taxi, în drum spre el, chiar dacă nu mai e nicio mașină pe stradă și taximetristul merge, speriat de graba ta, cu viteză nebună, tot îți vine să cobori și s-o iei la fugă, că poate, ajungi mai repede. Și melodia cretină cu Leps de la radio e fix și numai despre tine…

Anul care a trecut a fost generos. Nesperat de fericit. Pentru cel care vine, îmi doresc să fie la fel de „altfel”, cum a fost și acesta.

La mulți ani! Să fiți fericiți – cam despre asta e melodia lui Leps :). Despre fericire.

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

  • La multi ani Zina, sa ai parte de un an nou splendid!

    Victoria West 3 ianuarie 2015 3:59 Răspunde
    • La multi ani, Vicotria!

      zinazen 8 ianuarie 2015 12:17 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title